2014. augusztus 7., csütörtök

Washington, D.C july 30 - august 3

Sziasztok,

múlt hét szerdától 5 csodálatos napot töltöttem az USA fővárosában. Washington, D.C fantasztikus város. Igazi fővárosa Amerikának. Gyönyörű, rendezett tiszta utcák, rengeteg kormányépület, rengeteg rendőr. Szerintem az USA rendőrállományának 80% -a DC-ben van. Ezek voltak az első benyomások. A szállásunk szuper volt, a U.S Capitoltól 3 blokkra, közvetlenül a szenátusi épület mellett laktunk egy dél-korei, egy dél-afrikai és három kínai lánnyal. Mindenki szuper jófej volt. :)))

Ez az első város NYC után Amerikában, ahol el tudnám képzelni az életemet, hosszú távon is…
Mivel sűrű volt a program - mert DC tele van múzeummal, látnivalóval - nem maradt idő arra, hogy az igazi belvárost is megismerjük, de biztos vagyok benne, hogy Washington nem unalmas esténként sem.. :) Szerencsére a szállásunk tetőterasza (ahonnan a Capitol-ra ráláttunk) és a boroshűtő behűtött borai esténként kellemes kikapcsolódást biztosítottak a hosszú és sűrű élményekkel teli napok után.

Kihagyhatatlan látnivalók Washingtonban: Fehér-Ház, Washington Monument, Jefferson Memorial, Lincoln Memorial, WWII Memorial, Marthin Luther King Memorial, Koean Memorial, Vietnam Veterans Memorial, Roosevelt Memorial, U.S. Capitol, Arlington temető, Pentagon Memorial,  és a Smithonian Institution, ami a világ legnagyobb múzeum komplexuma. Ja és DC-ben az összes múzeum és az állatkert is ingyenes. :)
Ami még elképesztő volt DC-ben az a rengeteg ellenőrzés. Minden múzeumban átvilágítás, a legtöbb helyen étel-ital nem megengedett. A hátizsákot is le kell adni. Fémdetektoros ajtók, kutyás rendőrök. A Capitol-ba időpont foglalással be lehet menni. Sőt a "Senate" és a "House of Representatives" üléstermébe is ingyen be lehet jutni. Éppen folyt az ülés mindkét teremben. Elképesztő élmény volt! Főleg, hogy a magyar parlamentbe nem lehet beülni hallgatni az ülést...
A másik szuper dolog, ami DC-ben történt az volt, hogy éppen itt lettem 3 hónapos amerikában élő, amit egy hajnali futással ünnepeltem Washington DC-ben. A napfelkeltét a U.S Capitol és a Fehér-ház "társaságában" látni, azt hiszem nem mindennapi élmény volt.
Fehér-ház
Washington Monument
Jefferson Memorial
Tükörmedence 
Lincoln Memorial

Ismeretlen Katona Sírja - Arlington Temető
U.S. Capitol
National Zoo
MLK Memorial

Ford Theatre - Lincoln elnököt ebben a páholyban ölték meg
Korean Memorial



Nincsenek megjegyzések :